Om samfälligheten

BOKBINDAREN
Bokbidaren är en samfällighet med 56 hushåll och man blir automatiskt medlem när man flyttar in. Bokbindaren består av hushållen på Buntmakarvägen 1-111, udda nummer, Segeltorp i Huddinge Kommun.

SAMFÄLLIGHETEN
En samfällighet är en anläggning där vi tillsammans äger och ansvarar för garagen, yttertaken på längorna samt vissa gångvägar och grönområden.

STÄDDAGAR
För att det ska förbli ett fint område där alla trivs har vi gemensamma städdagar två gånger per år, en gång på våren och en på hösten. Förutom dessa två dagar hjälps vi åt året runt med till exempel att hålla gräsmattor och rabatter i trim. Varje mindre område i samfälligheten ansvarar för sitt område. Efter uträttat arbete i samband med städdagarna bjuds alla deltagare på lättare förtäring på ”svarta planen” som är den asfalterade idrottsplanen mitt i området.

STÄDLEDARE
För varje städområde finns en städledare. Dessa har till uppgift att ansvara för att ta fram ett städ- och klippschema för sitt område. Detta schema delas ut till alla hushåll i respektive område. Om Du ser något som är trasigt anmäl detta till någon i styrelsen.

CONTAINER
I samband med våra städdagar hyr vi en container som ställs på parkeringen. I denna kan vi i mån om plats slänga egna grovsopor dagen efter städdagen.

SOPSORTERING
Vid den övre garagelängan finns möjlighet till att slänga metall och miljöskadligt avfall. Vid Utsäljeledens början finns även uppsamlingsstation för tidningar, wellpapp, plastförpackningar och batterier. För grovsopor finns en sopstation i vår närhet- Flemingsberg, dit du behöver ha passerkort. Passerkortet får du från SRV. Vitvaror lämnas på Flemingsbergs sopstation. Kontakta SRV för mer info om sophantering och eventuell bortforsling av sopor. Telefon: 08-608 90 00 E-post: info@srv-atervinning.se Internet: www.srv-atervinning.se

KABEL-TV
Tillsammans med tre andra samfälligheter har vi Kabel-TV från Com Hem. Kostnaden för detta ingår i kvartalsavgiften.

REDSKAP
För att hålla både gemensamma området samt egna täppan i trim finns trädgårdsredskap att låna från det gemensamma redskapsförrådet. Detta finns i den bakre garagelängan. Skriv upp på lånelistan när du lånar ett redskap.

TAK
Taken är gemensamma och byggdes om 1995 från att ha varit helt platta till att ha en liten taknock. Taken har börjat uppnå sin tekniska livslängd (2017) och behöver inom de närmaste åren läggas om. I samband med takomläggningen kommer även taksargerna att bytas ut.

2 svar på Om samfälligheten

 1. Siv Ununger skriver:

  Hejsan !
  Jag heter Siv Ununger vi bor på brovaktarvägen 30 .
  Skulle vilja prata med någon om ev fiber , försökte mejla till ordförande men det gick inte .

  Kan någon som vet något ringa mig vid tillfälle .
  070 584 74 70

  • Andreas Rahm skriver:

   Hej Siv,

   ledsen att du fått vänta på svar, vi håller på att uppdatera hemsidan och då har vissa svarsfunktioner dröjt. Har du fått svar på din fråga, om inte så kan jag vidarebefordra den så länge?

   Med vänlig hälsning,
   Andreas Rahm
   Buntmakarvägen 23.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *